Ιταλο-ασιατική amatriciana με χοιρινό κιμά βήμα βήμα

Ιταλο-ασιατική amatriciana με χοιρινό κιμά βήμα βήμα

Σε αυτό το υβριδικό πιάτο, ο σεφ μπολιάζει την αματριτσιάνα με ποικίλα ασιατικά στοιχεία, παίζοντας λίγο και με την ιδέα της μπολονέζ

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ’ αυτό το πιάτο που ονομάζει «pork mazemen amatriciana με μπουκατίνι», ο Άρης Βεζενές χρησιμοποιεί ποικίλα ασιατικά στοιχεία για να ενισχύσει γευστικά την συνταγή, ενώ προσθέτει πάνω από την αματριτσιάνα και χοιρινό κιμά. Αυτό δηλώνει και το pork mazemen, το οποίο παραπέμπει στο αντίστοιχο πιάτο της ασιατικής κουζίνας με νουντλς και κιμά. Δυνατό στοιχείο της συνταγής είναι το doubanjiang, μια πικάντικη και αλμυρή πάστα ζυμωμένων φασολιών, κινεζικής προέλευσης, γνωστή επίσης και ως douban ή tobandjan.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT