Σπύρος-Αντώνης: μια συνοικιακή ταβέρνα στα Πατήσια με φαΐ όπως στο σπίτι μας

Σπύρος-Αντώνης: μια συνοικιακή ταβέρνα στα Πατήσια με φαΐ όπως στο σπίτι μας

Το καλό ταβερνίσιο φαγητό μεταλαμπαδεύεται και μας χορταίνει με γεύσεις διαχρονικές.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπύρος της «μαρκίζας», κατά κόσμον Σπύρος Αλεξίου από τα Τρίκαλα, ήταν ένας από τους παλιούς σερβιτόρους του ξακουστού Κωστόγιαννη στη Ζαΐμη, την ταβέρνα στο Πεδίον του Άρεως, που τη δεκαετία του ‘60 τάιζε όλη την κοσμική Αθήνα. Όσο για τον Νιώτη Αντώνη Μερσίνη, το δεύτερο όνομα της …μαρκίζας, υπήρξε βοηθός του Σπύρου, και δούλευε μαζί του γκαρσόνι. Οι δυο τους συνεταιρίστηκαν το ’75, όταν ο Σπύρος τού πρότεινε να αγοράσουν την παλιά ταβέρνα ενός Ευβοιώτη, που πωλούνταν στην Κυπριάδου, κι έτσι κι έγινε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT