Εξαιρετικής νοστιμιάς, αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού ψήνεται χωρίς να μας χρειάζεται από πάνω, αφήνοντας χρόνο να χαρούμε την ξεκούραση της ημέρας.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1.500 γρ. αρνάκι γάλακτος, μπούτι ή χεράκι (σπάλα), ολόκληρο
- 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 20 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 500 ml νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι