Το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες του Οικονόμου

Το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες του Οικονόμου

Είναι ασυνήθιστο να μην μπαίνει καθόλου λεμόνι σε αυτό το φαγητό, κι όμως η συνταγή του εμβληματικού αθηναϊκού μαγειρείου δεν έχει. Όποιος θέλει, βάζει λίγο στο πιάτο του

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικής νοστιμιάς, αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού ψήνεται χωρίς να μας χρειάζεται από πάνω, αφήνοντας χρόνο να χαρούμε την ξεκούραση της ημέρας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1.500 γρ. αρνάκι γάλακτος, μπούτι ή χεράκι (σπάλα), ολόκληρο
  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 500 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT