Τα τραγανά κανόλι με την τηγανητή ζύμη γεμάτη φυσαλίδες, γεμισμένα με μια υπέροχη κρέμα ρικότα, είναι το καμάρι της Σικελίας. Τα έχουν υιοθετήσει κι αυτά στη Ρώμη, μαζί με πολλά άλλα γλυκά από την υπόλοιπη χώρα. Στο Don Nino τα φτιάχνουν μεγάλα, αλλά και μικρά σαν μπουκιές, κόβοντας μικρότερα τα κομμάτια της ζύμης, στην οποία προσθέτουν κακάο και κρασί Marsala, κάτι που της δίνει επιπλέον νοστιμιά και τραγανάδα. Άλλοι χρησιμοποιούν, αντί για κακάο, καφέ ή κανέλα. Απαράβατος κανόνας: τα κανόλι πρέπει να γεμιστούν την τελευταία στιγμή, ώστε να τα απολαύσουμε τραγανά.
Κανόλι σιτσιλιάνικα
Τα κανόλι με την τηγανητή, γεμάτη φυσαλίδες, ζύμη και γέμιση από υπέροχη κρέμα ρικότα, είναι το καμάρι της Σικελίας.
29" χρόνος ανάγνωσης