Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες με μπόλικα μυρωδικά και λίγο πελτέ. Η γλυκόξυνη γεύση τους ταιριάζει τόσο με τη δροσιά της γιαουρτένιας σάλτσας που τους συνοδεύει.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες με μπόλικα μυρωδικά και λίγο πελτέ. Η γλυκόξυνη γεύση τους ταιριάζει τόσο με τη δροσιά της γιαουρτένιας σάλτσας που τους συνοδεύει.

Υλικά

Μερίδες: 4 μεριδες (20-22 τμχ.)

Για τους ντοματοκεφτέδες

  •  500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  περίπου 100 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί, βλ. διαδικασία)
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT