Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες με μπόλικα μυρωδικά και λίγο πελτέ. Η γλυκόξυνη γεύση τους ταιριάζει τόσο με τη δροσιά της γιαουρτένιας σάλτσας που τους συνοδεύει.
Υλικά
Μερίδες: 4 μεριδες (20-22 τμχ.)
Για τους ντοματοκεφτέδες
- 500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- περίπου 100 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί, βλ. διαδικασία)
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο