Φασολάκια με φουρνιστές ντομάτες και πέστο δυόσμου-αμυγδάλου

Φασολάκια με φουρνιστές ντομάτες και πέστο δυόσμου-αμυγδάλου

Τα λαδερά στα πιο γκουρμέ τους. Φασολάκια με φουρνιστές ντομάτες και πέστο δυόσμου-αμυγδάλου που θα εντυπωσιάσουν όποιον τα γευτεί.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λαδερά στα πιο γκουρμέ τους. Φασολάκια με φουρνιστές ντομάτες και πέστο δυόσμου-αμυγδάλου που θα εντυπωσιάσουν όποιον τα γευτεί.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα φασολάκια

  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 κιλό φρέσκα φασολάκια πλατιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις φουρνιστές ντομάτες

  •  800 γρ. ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
  •  1 κοφτό κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο αμυγδάλου

  •  30 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ροδισμένα στον φούρνο για 4-5 λεπτά
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  20 φρέσκα φύλλα δυόσμου

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT