Τα λαδερά στα πιο γκουρμέ τους. Φασολάκια με φουρνιστές ντομάτες και πέστο δυόσμου-αμυγδάλου που θα εντυπωσιάσουν όποιον τα γευτεί.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα φασολάκια
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια πλατιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις φουρνιστές ντομάτες
- 800 γρ. ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο αμυγδάλου
- 30 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ροδισμένα στον φούρνο για 4-5 λεπτά
- 70 ml ελαιόλαδο
- 20 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο