Αυτό το γλυκό, με μικρές ή μεγαλύτερες παραλλαγές, είναι πολύ συνηθισμένο στη Ζάκυνθο. Κάποιοι το γνωρίζουν και ως «εκμέκ με φρυγανιά».
Υλικά
Μερίδες: 12
Για το σιρόπι
- 250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό
- 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο (5 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
- 90 γρ. (σχεδόν 1/2 κούπα) ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. (3/4 κούπας) κορν φλάουρ
- 2 καψάκια βανιλίνη
- 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για τη βάση
- 1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές*
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
- σαντιγί και κακάο ή κανέλα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο