Ζακυνθινή φρυγανιά: γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά

Ζακυνθινή φρυγανιά: γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά

Αυτό το γλυκό, με μικρές ή μεγαλύτερες παραλλαγές, είναι πολύ συνηθισμένο στη Ζάκυνθο. Κάποιοι το γνωρίζουν και ως «εκμέκ με φρυγανιά».

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το γλυκό, με μικρές ή μεγαλύτερες παραλλαγές, είναι πολύ συνηθισμένο στη Ζάκυνθο. Κάποιοι το γνωρίζουν και ως «εκμέκ με φρυγανιά».

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το σιρόπι

  •  250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό
  •  250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη

Για την κρέμα

  •  1 λίτρο (5 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  90 γρ. (σχεδόν 1/2 κούπα) ζάχαρη
  •  2 κρόκοι αυγών
  •  100 γρ. (3/4 κούπας) κορν φλάουρ
  •  2 καψάκια βανιλίνη
  •  40 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για τη βάση

  •  1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές*

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  •  σαντιγί και κακάο ή κανέλα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT