Kαρμπονάρα… fusion βήμα βήμα

Μια καρμπονάρα που παίζει με τις γεύσεις και τις υφές, ιταλική και ιαπωνική μαζί. Έχει την κλασική σάλτσα αυγού, έχει όμως και αυγό μαριναρισμένο σε σάλτσα σόγιας

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρόλος του miso στην ευρασιατική εκδοχή της καρμπονάρας είναι να προσθέσει αλατότητα και άμυλο στη σάλτσα. Το soy egg (μαρινάτο αυγό) έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα για να ενισχύσει την υφή στο πιάτο και να το κάνει ακόμη πιο κρεμώδες και παράλληλα να το ποτίσει με σπιρτάδα.

Δείτε πως φτιάχνουμε την διαφορετική, fusion καρμπονάρα βήμα βήμα:

Για να φτιάξουμε την fusion καρμπονάρα, ξεκινάμε με τα soy eggs. Aνακατεύουμε σε μπολ με ένα πιρούνι τη σάλτσα σόγιας με το σάκε και το μίριν. Ρίχνουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν τους κρόκους και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT