Ο ρόλος του miso στην ευρασιατική εκδοχή της καρμπονάρας είναι να προσθέσει αλατότητα και άμυλο στη σάλτσα. Το soy egg (μαρινάτο αυγό) έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα για να ενισχύσει την υφή στο πιάτο και να το κάνει ακόμη πιο κρεμώδες και παράλληλα να το ποτίσει με σπιρτάδα.
Δείτε πως φτιάχνουμε την διαφορετική, fusion καρμπονάρα βήμα βήμα:
Για να φτιάξουμε την fusion καρμπονάρα, ξεκινάμε με τα soy eggs. Aνακατεύουμε σε μπολ με ένα πιρούνι τη σάλτσα σόγιας με το σάκε και το μίριν. Ρίχνουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν τους κρόκους και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο