Στην Κερατέα, στα γεμιστά αντί για ρύζι μπαίνει τραχανάς σταρένιος, γλυκός, σπιτικός. Έχει πολύ ωραίο και δυνατό άρωμα και γεύση που σου μένει.
Αντί για τραχανά μπορεί να μπει «μπλουγούρι», που χρειάζεται ακριβώς την ίδια προετοιμασία με τον τραχανά. Και στις δύο περιπτώσεις υπολογίζουμε τόσες κουταλιές τραχανά ή μπλουγούρι όσα και τα λαχανικά που θα γεμίσουμε.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 3 μέτριες και γερές, σφιχτές ντομάτες
- 3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές
- 3 μέτρια κολοκύθια
- 3 μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 12 κουτ. σούπας τραχανάς σταρένιος, γλυκός (ή πλιγούρι)
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + αρκετό επιπλέον για το ταψί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο