Ζητήσαμε από τον Λευτέρη Λαζάρου την απόλυτη γαριδομακαρονάδα. Και δεν μας απογοήτευσε. Η δική του μαξιμαλιστική συνταγή δεν σταματάει στις γαρίδες αλλά προσθέτει επίσης μύδια και κυδώνια.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. γαρίδες Νο 3, ολόκληρες, φρέσκες ή καλής ποιότητας κατεψυγμένες (τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και τις αποφλοιώνουμε, κρατώντας την ουρά – τα κεφάλια τα κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα. Στο τέλος πρέπει να έχουμε γύρω στα 500 γρ. καθαρό βάρος γαρίδες)
- 300 γρ. μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
- 300 γρ. βόνγκολες (κυδώνια)
- 350 γρ. ζυμαρικά bucatini ή σπαγγέτι Νο 6
- 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 50 γρ. ζωμός κότας, ανάλατος
- 25 γρ. ελαιόλαδο (μισό στο φαγητό, μισό στο σερβίρισμα)
- 100 γρ. ντοματίνια, προτιμότερο αποφλοιωμένα (τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και νερό στους 160°C για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε)
- 15 γρ. κουμκουάτ φρέσκα, κομμένα σε λοξές φέτες (είναι περίπου 2 κουμκουάτ – αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 γρ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος (τον κόβουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε, για να μη μαυρίσει)
- 2 γρ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κύβους
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο