Ένα εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρουμε τις σουπιές. Οι μαύρες ταλιατέλες συνοδεύονται και από μια ελαφριά σάλτσα με ντοματίνια και μπόλικα μυρωδικά.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 350 γρ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
- 700 γρ. σουπιές φρέσκες, ολόκληρες, με το δέρμα τους
- 160 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα (τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και νερό στους 160° C για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε)
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 γρ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 5 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
- 60 γρ. σάλτσα ντομάτας (αν δεν έχουμε, βράζουμε ντομάτα κονκασέ μέχρι να δέσει και μετά την πολτοποιούμε)
- 4-5 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες (στην εποχή τους), ή κατεψυγμένες
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
- 10 γρ. βούτυρο αγελαδινό, πολύ κρύο
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο