Μαύρες ταλιατέλες με ψητές σουπιές

Ένα εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρουμε τις σουπιές. Οι μαύρες ταλιατέλες συνοδεύονται και από μια ελαφριά σάλτσα με ντοματίνια και μπόλικα μυρωδικά.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρουμε τις σουπιές. Οι μαύρες ταλιατέλες συνοδεύονται και από μια ελαφριά σάλτσα με ντοματίνια και μπόλικα μυρωδικά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  350 γρ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
  •  700 γρ. σουπιές φρέσκες, ολόκληρες, με το δέρμα τους
  •  160 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα (τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και νερό στους 160° C για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε)
  •  20 γρ. ελαιόλαδο
  •  3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  2 γρ. εστραγκόν αποξηραμένο
  •  5 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
  •  60 γρ. σάλτσα ντομάτας (αν δεν έχουμε, βράζουμε ντομάτα κονκασέ μέχρι να δέσει και μετά την πολτοποιούμε)
  •  4-5 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες (στην εποχή τους), ή κατεψυγμένες
  •  1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
  •  10 γρ. βούτυρο αγελαδινό, πολύ κρύο
  •  αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT