Ξορκίζουμε τον καύσωνα με έξυπνες ιδέες για φαγητό στα γρήγορα

Ξορκίζουμε τον καύσωνα με έξυπνες ιδέες για φαγητό στα γρήγορα

Κλείνουμε τα μάτια της κουζίνας και ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα γίνει να μείνουμε όσο λιγότερο γίνεται στην κουζίνα, να μην ανάψουμε τα μάτια σχεδόν καθόλου, να μείνουμε δροσεροί και ανάλαφροι, και εκτός από πολλά λίτρα νερό, να χορτάσουμε τρώγοντας λιχούδικα κι ευκολοχώνευτα φαγητά με τα καλά της εποχής; Μερικές έξυπνες και φρέσκες ιδέες για να νοστιμίσουμε τις ημέρες που ακολουθούν με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο.

Ζήτω η ντοματοφαγία

Αν έχεις μια ζουμερή ντομάτα στο ψυγείο, τότε έχεις φαγητό. Και μάλιστα ακόμα και φαγητό χωρίς φωτιά, κάτι που είναι ζητούμενο τώρα που σφίγγουν οι ζέστες. Μια ντομάτα την κόβω στη μέση, την τρίβω στον ρεντέ και την απλώνω επάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού μαζί με σπάταλο λάδι, ρίγανη ή βασιλικό, χοντρό αλάτι και σπασμένη φέτα. Άλλες φορές την κόβω χοντρά κομμάτια και τη χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο, και τη σερβίρω σε βαθύ πιάτο σαν κρύα σούπα με σταγόνες ελαιολάδου, πιπέρι και κοπανισμένα παξιμάδια χαρουπιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT