Τα λαδερά είναι κουλ! 37 συνταγές που θα φτιάχνουμε όλο το καλοκαίρι

Τα λαδερά είναι κουλ! 37 συνταγές που θα φτιάχνουμε όλο το καλοκαίρι

Νόστιμες, ελαφριές, νηστίσιμες αλλά και κρεατένιες, μαγειρευτές και φουρνιστές συνταγές για το πιο ταιριαστό με το καλοκαίρι ελληνικό φαγητό.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λαδερά, ακριβώς επειδή είναι μια τεράστια κατηγορία, δεν έχουν πλέον αυστηρά όρια και στεγανά. Σίγουρα περιέχουν πάντα ελαιόλαδο και ποτέ βούτυρο. Είναι συνήθως λαχανικά, χωρίς όμως να αποκλείονται τα όσπρια ή τα συμμαγειρέματά τους με κριθαράκι, ρύζι και ζυμαρικά. Σε γενικές γραμμές, δεν περιέχουν κρέας. Μάλιστα ξεχωρίζουν εμφανώς από αυτά που περιέχουν κρέας με λέξεις όπως «ορφανά», «ψεύτικα», «γιαλαντζί».

Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που οι μπάμιες παντρεύονται με το κοτόπουλο, τα φασολάκια με το αρνάκι και οι μελιτζάνες με τον κιμά. Το ιμάμ είναι λαδερό, τα «παπουτσάκια» όχι.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT