Μια εβδομάδα στη Σικελία με κανόλι, σάντουιτς σπλήνα και γρανίτες φυστίκι

Μια εβδομάδα στη Σικελία με κανόλι, σάντουιτς σπλήνα και γρανίτες φυστίκι

Η συντάκτρια του Γαστρονόμου, Γεωργία Παπαστάμου, βρέθηκε για λίγες μέρες στη Σικελία και γράφει για όλα όσα δοκίμασε στο νησί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι το σωστό ταξίδι στην Ιταλία ισοδυναμεί με ένα έξτρα κιλό ανά ημέρα παραμονής. Στη Σικελία δεν είναι δύσκολο να πετύχεις τον στόχο. Από την ώρα που πατάς το πόδι σου μέχρι και την τελευταία στιγμή οι ευκαιρίες είναι συνεχόμενες και ανελέητες. Στον εντελώς random φούρνο έξω από τον σταθμό του τρένου μπήκα με το που έφτασα για ένα μπουκαλάκι νερό μόνο και βγήκα κρατώντας καλοφτιαγμένο μπριός με τόνους ρικότας, ενώ ακόμα και στο αεροδρόμιο της Κατάνιας, λεπτά πριν την αναχώρηση, δεν μπορούσα να μην γλυκοκοιτάξω το μαγαζί που γέμιζε τα κανόλι την ώρα της παραγγελίας. Οι μέρες που μεσολάβησαν είχαν ζυμαρικά (εννοείται), γρανίτες φυστίκι, αραντσίνι, πολλή μελιτζάνα, πολλή ρικότα, σάντουιτς με σπλήνα, πάστες-βυζάκια, πολλή ζέστη, υγρασία και τη γοητεία της ξεπεσμένης αρχοντιάς που κυριαρχεί στην πολύβουη Κατάνια και το, ακόμα πιο πολύβουο Παλέρμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT