Μελόπιτα Μυκόνου

Ένα θαυμάσιο αιγαίοπελαγίτικο γλυκό. Η μελόπιτα Μυκόνου κανονικά γεμίζεται με τυροβολιά αλλά μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, μυζήθρα ή πέτρωμα στη θέση της.

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη συνταγή για μελόπιτα μας την έδωσε η Μυκονιάτισσα Μαρία Χανιώτη, η οποία συνηθίζει να κεντάει τη ζύμη και να στολίζει την επιφάνειά της με διάφορα όμορφα σχέδια.

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 20

Για τη ζύμη

  •  800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  νερό, όσο πάρει (περίπου 400 ml)
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  •  1 αυγό
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  1 πρέζα ζάχαρη

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT