Αυτή τη συνταγή για μελόπιτα μας την έδωσε η Μυκονιάτισσα Μαρία Χανιώτη, η οποία συνηθίζει να κεντάει τη ζύμη και να στολίζει την επιφάνειά της με διάφορα όμορφα σχέδια.
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 20
Για τη ζύμη
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- νερό, όσο πάρει (περίπου 400 ml)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη