Γκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπα

Δροσερή, κρεμώδης και αρωματική ντοματόσουπα με τις απαραίτητες φλογερές δόσεις πιπεριάς τσίλι, ιδανική για πρώτο πιάτο ή για ένα ελαφρύ βραδινό.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτη συνταγή για μια ζεστή ημέρα που δεν θέλουμε με τίποτα να μπούμε στην κουζίνα είναι αυτή η ντοματόσουπα. Χρειαζόμαστε μόνο έναν πολυκόφτη.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  80 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
  •  1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
  •  1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  •  30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  •  1 μικρό τρυφερό αγγουράκι, ψιλοκομμένο
  •  1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  •  1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  10 ντοματίνια, κομμένα στα 4

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT