Μακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, βήμα βήμα

Μακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, βήμα βήμα

Αξίζει να θυμηθούμε αυτή την παλιά τεχνική. Είναι μια ναπολιτάνα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, με «λαρδωμένο» κρέας – ένα πολύ νόστιμο κοκκινιστό ρόστο με μακαρόνια.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η ναπολιτάνα αλά παλαιά, με «λαρδωμένο» κρέας, εμπεριέχεται στο βιβλίο του Pellegrino Artusi La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1891 με έξοδα του ίδιου του συγγραφέα και από τότε δεν έχει σταματήσει να κυκλοφορεί. Είναι σαν να λέμε ο «Τσελεμεντές» των Ιταλών. Για φτιάξουμε αυτή την διαφορετική, πιο πληθωρική ναπολιτάνα, προμηθευόμαστε 1 μοσχαρίσια μπριζόλα flank 500-600 γρ. (άπαχο μέρος από την άκρη της κοιλιάς). Παίρνουμε 2-3 φέτες προσούτο, τις κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 λωρίδες την καθεμία και τις περνάμε μέσα στο κρέας, σε τακτά διαστήματα. Θα χρειαστούμε το ειδικό εργαλείο (ένα χοντρό σουβλί) που «κεντάει» τις λωρίδες μέσα στο κρέας, κατά μήκος των ινών του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT