Τραγανές μικρές στοίβες πατάτας (potato stacks)

Τραγανές μικρές στοίβες πατάτας (potato stacks)

Τις έχουμε θαυμάσει σε εστιατόρια για την πρωτότυπη εμφάνισή τους και το χρυσαφένιο τους χρώμα και τις λατρέψαμε για την ξεροτηγανισμένη τους κρούστα. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να τις φτιάχνουμε μόνοι μας.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας μάς δίνει την πιο εύκολη εκδοχή των potato stacks, που περιλαμβάνει μόνο τηγάνισμα, ενώ υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο χρονοβόροι, π.χ. πρώτα ψήνουμε τις πατάτες και μετά τις τηγανίζουμε ή τις βράζουμε ελαφρώς και μετά τις τηγανίζουμε. Για όλες τις περιπτώσεις, το απαραίτητο εργαλείο για να τις κόψουμε είναι το μαντολίνο.

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές ή συνοδευτικό)

  •  4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
  •  θαλασσινό αλάτι
  •  ρίγανη ξερή τριμμένη
  •  60 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή όσο θέλουμε)
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT