Αυτές είναι μάλλον οι πιο αυθεντικές ναπολιτάνες: 5 συνταγές με μεγάλη ιστορία

Αυτές είναι μάλλον οι πιο αυθεντικές ναπολιτάνες: 5 συνταγές με μεγάλη ιστορία

Αυτές τις σάλτσες ντομάτας τις ανακαλύψαμε σε ένα βιβλίο-ορόσημο για την ιταλική γαστρονομία που από το 1891, που πρωτοεκδόθηκε, μετράει αμέτρητες ανατυπώσεις. Και τις φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει 132 χρόνια από τότε που πρωτοτυπώθηκε το βιβλίο La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene (Science in the kitchen and the art of eating well) του Pellegrino Artusi, αλλά ο αντίκτυπός του δεν έχει κοπάσει. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάμπολλες ανατυπώσεις, ενώ έχει μεταφραστεί επίσης στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα ολλανδικά, τα γερμανικά, τα πορτογαλικά και τα πολωνικά. Δεν υπάρχει σπίτι στην Ιταλία που να μην έχει τον «Αρτούζι» του – έτσι αποκαλούν το βιβλίο, όπως εμείς τον «Τσελεμεντέ». Γιατί τόσος ντόρος για ένα βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε το 1891; Και ποιος ήταν τέλος πάντων αυτός ο Artusi; Κάποιος σπουδαίος και επιδραστικός σεφ σαν τους Γάλλους Εσκοφιέ και Καρέμ; Ούτε κατά διάνοια. Ο Artusi δεν μαγείρευε ούτε καν για να φάει ο ίδιος.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρόνομο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT