Τα μπαρ θα μας σώσουν: 9 δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα

Τα μπαρ θα μας σώσουν: 9 δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα

Τα αθηναϊκά μπαρ κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δροσίσουν και αυτό το καλοκαίρι.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα παγωμένο τζιν τόνικ, μια Paloma με φράουλα ή ένα Zombie με θρυμματισμένο πάγο; Τα μπαρ της Αθήνας κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δροσίσουν και αυτό το καλοκαίρι!

Στο Λοκάλι έχουν αγάπη στο τζιν και οι παραλλαγές τζιν τόνικ του μενού τους είναι πάντα εμπνευσμένες. Μια από τις πιο καλοκαιρινές είναι ο Philosykos, με τζιν αρωματισμένο με φύλλα συκιάς από την Καρδαμύλη. Στο τέλος, το δροσερό, γλυκόπικρο κοκτέιλ γαρνίρεται με ένα κλαδάκι λεμονοθύμαρο. Γ.Π.

Λοκάλι, Σαρρή 44, Τ/690-61.03.005

H ιδιαίτερη Anti-Novel Μargarita

Στο κομψό γαλάζιο βιβλιαράκι-λίστα του πολύ δημιουργικού Baba au Rum, ανάμεσα σε άλλα παλιά και καινούργια αβανγκαρντίστικα κοκτέιλ, θα βρείτε και την Anti-Novel Margarita. Στην προκειμένη η τεκίλα (που δεν είναι μία, είναι δύο) αρωματίζεται με κάρδαμο και επαναποστάζεται με τσάι oolong, συναντά το λικέρ πορτοκαλιού Med, φυσικό χυμό ροδιού και ένα σιρόπι με ρόδι, δυόσμο και φλούδες γκρέιπφρουτ – το γκρέιπφρουτ θα το ξαναβρείτε και στο rim. Πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ, με ωραία φρεσκάδα, γεμάτο αρώματα. A.Σ.

Βaba au Rum, Κλειτίου 6, Αθήνα, Τ/ 211-71.09.140

Tropical Sculpture:  Στους τροπικούς της πλατείας Αγίων Θεοδώρων

Έχει ένα blend από τζαμαϊκανά ρούμια, ένα σπιτικό cordial με ψημένο ανανά καραμέλα και πιπεριές τσίλι, επίσης σπιτικό falerlum –ένα λικέρ χαρακτηριστικό της tiki κουλτούρας–, ginger ale και μπόλικο πάγο. Κι έρχεται στολισμένο με λίγο δυόσμο και ένα «δερματάκι» από τα περισσεύματα του ψημένου ανανά μαζί με τα μπαχαρικά με τα οποία «μαγειρεύεται» («δεν πετάμε τίποτα» στο ποτήρι). Ο λόγος για το γλυκόξινο, φρουτώδες, ελαφρά πικάντικο Tropical Sculptrure του Odori Vermuteria di Atene. A.Σ.

Odori Vermuteria di Atene, Σκουλενίου 2, Αθήνα, Τ/ 210-33.14.674

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT