Γιαουρτογλυκό με δύο ειδών ζελέ, αλλιώς, μπανανά!

Γιαουρτογλυκό με δύο ειδών ζελέ, αλλιώς, μπανανά!

Ένα εντυπωσιακό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ μπανάνας και ανανά, που προέκυψε από ένα χαριτωμένο λάθος.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς γεννήθηκε αυτό το γλυκό και από πού προκύπτει το όνομά του; Ο Βασίλης Καλλίδης διηγείται ότι «το γλυκό αυτό γίνεται κανονικά μόνο με ζελέ ανανά. Πριν από λίγα χρόνια, η κυρία Σμαρούλα, η μαμά του κολλητού μου, που μας το φτιάχνει κάθε χρόνο μετά το πασχαλινό τραπέζι, μπερδεύτηκε και έβαλε ένα φακελάκι ανανά και ένα ζελέ μπανάνα. Μόλις το καταλάβαμε με την πρώτη μπουκιά, αφού γελάσαμε, διαπιστώσαμε πως είναι πιο νόστιμο από το καθιερωμένο και το βαφτίσαμε “Μπανανά”! Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο το πιο δροσερό γλυκό του Πάσχα στο σπιτικό μας είναι το υβριδικό αποτέλεσμα ενός χαριτωμένου λάθους. Μη βάλετε ωμό, φρέσκο ανανά στο γλυκό αυτό. Τα ένζυμά του συνήθως δεν αφήνουν τη ζελατίνη να πήξει. Το έπαθα και έμαθα, όποτε το μοιράζομαι μαζί σας».

Υλικά

Μερίδες: 10-12

  •  1 κονσέρβα κομπόστα ανανά σε φέτες, βάρους 500 γρ.
  •  1 κουτί φρουί ζελέ ανανάς (περιέχει 2 φακελάκια)
  •  1 κουτί φρουί ζελέ μπανάνα (περιέχει 2 φακελάκια)
  •  1 κιλό γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  •  σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
  •  κερασάκια μαρασκίνο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT