Αφράτοι, αρωματικοί, αρμυροί λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια, μυρωδικά και πικάντικη γραβιέρα και φέτα. Αλησμόνητος μεζές!
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες με βλίτα, κολοκυθάκια και τυριά, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα ζουμάκια τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για περίπου 20 λεπτά.
- Τα αδειάζουμε (χωρίς να τα στύψουμε), σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα βλίτα και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά, τα τυριά, το αναψυκτικό σόδα, τον δυόσμο, τον τριμμένο ηλιόσπορο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός με τη σύσταση της μπεσαμέλ.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr