Αλάργα: Ένα ρακάδικο-έκπληξη στον Υμηττό, με ρίζες από την Κρήτη

Αλάργα: Ένα ρακάδικο-έκπληξη στον Υμηττό, με ρίζες από την Κρήτη

Κρητική έμπνευση και πρώτες ύλες σ’ ένα σύγχρονο ρακάδικο, φιλικό κι εξελιγμένο μαζί – ένας πολύ καλός σεφ έχει βάλει το χεράκι του στο μενού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέναντι από την πλατεία Υμηττού είναι το Αλάργα. Αραδιάζει μεταλλικά τραπέζια καφενείου στο πεζοδρόμιο, δίπλα στην κίνηση του δρόμου, στην πρασιά του έχει φυτέψει μυριστικά και φραγκοσυκιές, κι έχει και μερικά δεντράκια σιμά του – εμείς καθόμαστε πλάι σε μια νεραντζιά. Και μέσα έχει κόσμο πάντως. Τα πιο μεγάλα, μαρμάρινα τραπέζια βολεύουν καλύτερα αν θέλεις να βάλεις στη μέση πιο πολλά (στα έξω αναγκαστικά θα στριμωχτούν λίγο) και τα γωνιακά καναπεδάκια με τις μαξιλάρες είναι παρεΐστικα. Κι όταν παίρνεις στα χέρια σου τον κατάλογο βλέπεις ότι κάτι ιδιαίτερο κάνουν σ’ αυτό το μαγαζί.

Στο ρακάδικο του Γιώργου Γκούμα για αφετηρία τους έχουν διαλέξει την Κρήτη, αν και αντλούν υλικά και γεύσεις και από αλλού. Τα τουρσάκια τους, κι έχουν μπόλικα –εμείς πήραμε τις τραγανές άγριες αγκινάρες που έρχονται από το νησί και τους μαύρους γίγαντες από τις Πρέσπες, με σποράκια μάραθου και λίγα μυρώνια από πάνω– είναι ό,τι πρέπει για την πρώτη τσικουδιά. Το ίδιο κι η πρασινωπή, λεία ρεγκοσαλάτα. Έχει μαϊντανό και κόλιανδρο. Έχει και τσαγανό. Φτάνει στο μπολάκι της παρέα με εφτάζυμο παξιμάδι. Η κουκουβάγια με την τριμμένη ντομάτα και τη γαλομυζήθρα που ακολουθεί έχει κι εκείνη ένα άλλο, ακόμη πιο ωραίο παξιμάδι ψημένο σε ξυλόφουρνο ατσιποπουλιανό (Ατσιπόπουλο είναι ένα χωριό του Ρεθύμνου) κι όλη την νοστιμιά των απλών υλικών που συναντιούνται και δένουν αβίαστα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT