Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. ζυμαρικό «κοραλλάκι» (σαν κοφτό μακαρονάκι λυγισμένο)
- 6 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 100 γρ. παλαιωμένο τσένταρ ή κασέρι πικάντικο, τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένα
- 300 γρ. αρακάς, βρασμένος για 10 λεπτά και πολτοποιημένος στον πολυκόφτη
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια βασιλικό
- 80 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 20 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο