Mac ’n’ cheese με 3 τυριά, αρακά και μυρωδικά

Mac ’n’ cheese με 3 τυριά, αρακά και μυρωδικά

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα φουρνιστά ζυμαρικά με λιωμένα τυριά; Σ’ αυτή τη συνταγή το mac ’n’ cheese εμπλουτίζεται με αρακά και μυρωδικά

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4
 

  • 500 γρ. ζυμαρικό «κοραλλάκι» (σαν κοφτό μακαρονάκι λυγισμένο)
  •   6 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •   1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •   2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •   500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •   100 γρ. παλαιωμένο τσένταρ ή κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  •   100 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένα
  •   300 γρ. αρακάς, βρασμένος για 10 λεπτά και πολτοποιημένος στον πολυκόφτη
  •   τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο
  •   τα φύλλα από 4 κλωνάρια βασιλικό
  •   80 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  •  30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •   20 ml ελαιόλαδο
  •   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT