Ψάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες

Ψάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες

Διαλέξτε ένα ωραίο ψάρι, πάρτε βλίτα και κολοκυθοκορφάδες και φτιάξτε ένα φαγητό άκρως καλοκαιρινό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι φαγητό που φτιάχνεται με τα λαχανικά της κάθε εποχής – το χειμώνα με πράσα ή φρέσκα κρεμμυδάκια, την άνοιξη με μάραθα, καυκαλήθρες και μυρώνια, το καλοκαίρι με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες. Χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής κουζίνας, όπου το κύριο πιάτο και τα συνοδευτικά του λαχανικά μαγειρεύονται μαζί και αλληλοσυμπληρώνονται.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες, πρώτα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα βλίτα και τις κολοκυθοκορφάδες. Τα βράζουμε για 4 λεπτά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Αδειάζουμε την κατσαρόλα από το νερό, τη σκουπίζουμε καλά και ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη  ζάχαρη για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει ελαφρώς.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε αμέσως τα στραγγισμένα βλίτα και κολοκυθοκορφάδες. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT