Νησιώτικη μακαρονάδα με φουρνιστή ντομάτα και ξινοτύρι Νάξου

Νησιώτικη μακαρονάδα με φουρνιστή ντομάτα και ξινοτύρι Νάξου

Οι ντομάτες που ψήνονται στον φούρνο με σκόρδο και θυμάρι είναι το μυστικό της νοστιμιάς τούτης της μακαρονάδας. Μελώνουν, γλυκαίνουν και ταιριάζουν εξαιρετικά με το ξινοτύρι

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •   8 μέτριες ντομάτες
  •   500 γρ. μακαρόνια βίδες ή στριφτάρια παραδοσιακά
  •   1 κουτ. σούπας φύλλα λεμονόχορτου ή λουίζας (σε σούπερ μάρκετ και φυτώρια), προαιρετικά
  •   20-25 ελιές πράσινες, χοντροκομμένες
  •   1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
  •   1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  •   100 ml ελαιόλαδο
  •   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •   150 γρ. ξινοτύρι Νάξου, τριμμένο (σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα – είναι η ωριμασμένη για 30 μέρες ξινομυζήθρα), ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας
  •   λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT