Συριανά αυγά από κότες αλανιάρες, ταϊσμένες με βουνίσια βότανα

Συριανά αυγά από κότες αλανιάρες, ταϊσμένες με βουνίσια βότανα

Τα ελευθέρας βοσκής αυγά 6κροκο από το οικογενειακό Αγρόκτημα Παλαμάρη στη Σύρο είναι σούπερ θρεπτικά και πεντανόστιμα

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον συνάντησα στο κοτέτσι του στον οικισμό Βήσσα, στην ενδοχώρα της Σύρου, κάπου στους πρόποδες του βουνού Κρυός, και τα είπαμε περιτρυγυρισμένοι από κάτι φωνακλούδηκες, στρουμπουλές κοτούλες ελευθέρας βοσκής. Με παιδική λαχτάρα και αυθεντική χαρά μου μιλούσε για τα βραβεία που κέρδισαν την τελευταία διετία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, κοκορεύονταν όλο περηφάνια και ταυτόχρονα μου έλεγε ότι «παρά τις διακρίσεις, πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο». Ο Γιάννης Παλαμάρης, ένας αγρότης τρίτης γενιάς, κληρονόμησε από παππού και μπαμπά τα οικογενειακά χωράφια με τα κηπευτικά, κι έμαθε τη δουλειά στην πράξη, δουλεύοντας με τη γη και τα ζώα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT