Thymises: Το αδερφάκι του «Πεσκέσι» κρατάει τη σημαία της κρητικής παράδοσης σ’ ένα ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

Thymises: Το αδερφάκι του «Πεσκέσι» κρατάει τη σημαία της κρητικής παράδοσης σ’ ένα ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

Ευεξία, χαλάρωση, γεμιστοί καλοκυθοανθοί, χειροποίητο απάκι και κατσοχοίρι που τσιτσιρίζει στο μαντέμι κάνουν καλή παρέα στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχετε φάει στο ηρακλειώτικο Πεσκέσι, στο ιστορικό αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, ξέρετε ότι ο Παναγιώτης Μαγγανάς προσπαθεί να αναδείξει τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης, υπερασπίζεται τους παλιούς τρόπους μαγειρέματος και την αξία της πρώτης ύλης. Με όσα καλλιεργεί και παράγει στο αγρόκτημά του στο χωριό Χαρασό στη Χερσόνησο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει, τροφοδοτεί το εστιατόριό του. Εδώ και λίγο καιρό, κάνει το ίδιο και με ένα ακόμη, 9,5 χιλιόμετρα πιο πέρα. Το Thymises, στο ξενοδοχείο Pnoé Breathing Life, το οποίο διανύει το πρώτο του καλοκαίρι στην παραλία του Καρτερού, είναι στην ουσία ένα «αδερφάκι» με την ίδια φιλοσοφία.

Η Μαρίτα Καράτζη, η δημιουργός του νέου ξενοδοχείου, το οποίο κινείται στον άξονα της ευεξίας και της χαλάρωσης, αγαπά πολύ την κουζίνα στο Πεσκέσι. Έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία, που πήρε σάρκα και οστά με το ντυμένο σε γήινα χρώματα Thymises, που ’χει γραμμένη στα δεξιά της εισόδου του μια φράση παρμένη από το Αναφορά στον Γκρέκο του Καζαντζάκη. Τα τραπέζια του απλώνονται σε μια βεράντα πάνω από την πισίνα, απέναντι από τα φοινικόδεντρα και μια αροκάρια που είναι εκεί από πολύ παλιά, τότε που στο ίδιο σημείο βρισκόταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της Κρήτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT