Ενα ονειρεμένο φαγητό, άκρως καλοκαιρινό και ιδανικό τόσο για κύριο πιάτο όσο και για μεζές: Ψωμωμένος γαύρος, ζουμερές, κατακόκκινες ντομάτες και φίνες μπάμιες. Στο βιβλίο «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια» που κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Ιουλίου με την Καθημερινή, 45 συνταγές με ψάρια, περιμένουν να νοστιμίσουν το καλοκαίρι σας!
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε γαύρο με μπάμιες γιαχνί στον φούρνο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο αλατοπίπερο.
- Σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μελώσουν, και ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει, και αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr