Paloma ή μήπως Michelada; Φτιάχνουμε 5 κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό

Paloma ή μήπως Michelada; Φτιάχνουμε 5 κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό

Τι θα λέγατε για μία παγωμένη μπίρα με χυμό ντομάτας, τσίλι και λάιμ, για μια καπνιστή Margarita ή για την τέλεια Paloma; Να πώς φτιάχνονται στο σπίτι πέντε δροσιστικά κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονες, συναρπαστικές γεύσεις του Μεξικό αντικατοπτρίζονται και στα κοκτέιλ του. Αλάτια, καυτερές πιπεριές τσίλι, φρέσκα φρούτα που ευδοκιμούν στη χώρα, μεσκάλ με καπνιστό χαρακτήρα, γλυκόξινα, αρωματικά λάιμ –αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που τα κάνουν ξεχωριστά. Κάποια, όπως η Paloma, είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο ενώ άλλα, όπως η Michelada ή το Cantarito είναι λιγότερο διαδεδομένα.

Με σκοπό να μάθουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι παγωμένα κοκτέιλ με γεύση από Μεξικο βρεθήκαμε στο Barro Negro, το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ που ειδικεύεται στην τεκίλα και το μεσκάλ (τα ράφια του κοσμούν περισσότερες από 100 τεκίλες και αρκετές δεκάδες μεσκάλ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού).

Εκεί, ο bartender Ηλίας Γκιβίσης μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά για την τέλεια Paloma, αλλά και για τον «προγονό» της, το Cantarito. Επίσης, μεταξύ άλλων, μας έδειξε τα βήματα για την πιο ισορροπημένη Margarita που ήπιαμε ποτέ και μας σύστησε τον μεξικανό συγγενή του Bloody Mary που ταιριάζει μπίρα με χυμό ντομάτας και ζωμό από αχιβάδες!

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT