Κομπόστα βερίκοκο αρωματική, λίγο διαφορετική

Κομπόστα βερίκοκο αρωματική, λίγο διαφορετική

Με γιαούρτι, σε σαλάτα ή ως συνοδευτικό για ψητά κρέατα; Αυτή η ιδιαίτερη κομπόστα βερίκοκο, με λευκό κρασί και λεβάντα, δίνει άλλη διάσταση σε αλμυρά και γλυκά.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την κομπόστα βερίκοκο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το κρασί και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.

Ρίχνουμε τα βερίκοκα, ολόκληρα, μαζί με τη λεβάντα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Στη διάρκεια του βρασμού, κάποιες από τις φλούδες των φρούτων θα ξεκολλήσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια. Τις αφαιρούμε με ένα πιρούνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT