Για την κομπόστα βερίκοκο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το κρασί και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.
Ρίχνουμε τα βερίκοκα, ολόκληρα, μαζί με τη λεβάντα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Στη διάρκεια του βρασμού, κάποιες από τις φλούδες των φρούτων θα ξεκολλήσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια. Τις αφαιρούμε με ένα πιρούνι.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο