Μπάμιες με αμπελόφυλλα και δίκταμο

Δύο υλικά απογειώνουν ένα, κατά τα άλλα, τυπικό λαδερό με μπάμιες: τα αμπελόφυλλα χαρίζουν την ευχάριστη ξινάδα τους και το δίκταμο το άρωμά του.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο υλικά απογειώνουν ένα, κατά τα άλλα, τυπικό λαδερό με μπάμιες: τα αμπελόφυλλα χαρίζουν την ευχάριστη ξινάδα τους και το δίκταμο το άρωμά του.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. μπάμιες φρέσκες (ή 450 γρ. κτψ.)
  •  170 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •  80 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ελαφρά κοπανισμένη
  •  1/2 βάζο αμπελόφυλλα των 450 γρ. (ή 150 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα), κομμένα στα 4
  •  700 γρ. ντομάτες, τριμμένες, βρασμένες σκέτες για 20 λεπτά, μέχρι να μείνουν περίπου 550 γρ. σάλτσας
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  1 φακελάκι δίκταμο για ρόφημα (ή 1 κουτ. σούπας χύμα, τυλιγμένο σε ένα κομματάκι τουλπάνι) – εναλλακτικά: 3 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα, πλυμένα
  •  1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT