Λαζάνια με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα

Λαζάνια με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα

Φουρνιστά, εύκολα και αρέσουν σε όλους. Τι είναι; Με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα φτιάχνουμε λαζάνια ζουμερά με ξεροψημένη επιφάνεια.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουρνιστά, εύκολα και αρέσουν σε όλους. Τι είναι; Με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα φτιάχνουμε λαζάνια ζουμερά με ξεροψημένη επιφάνεια.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  230-300 γρ. φρέσκα λαζάνια (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελί -ενδεικτικά: Θανόπουλος, Μπαλάσκας, Provence κ.ά)
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1.500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μέτριους κύβους
  •  25 γρ. (1 δισκάκι) φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  •  900 γρ. τυρί ρικότα, κομματισαμένη με το χέρι
  •  600 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε φέτες
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT