Φουρνιστά, εύκολα και αρέσουν σε όλους. Τι είναι; Με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα φτιάχνουμε λαζάνια ζουμερά με ξεροψημένη επιφάνεια.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 230-300 γρ. φρέσκα λαζάνια (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελί -ενδεικτικά: Θανόπουλος, Μπαλάσκας, Provence κ.ά)
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1.500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μέτριους κύβους
- 25 γρ. (1 δισκάκι) φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 900 γρ. τυρί ρικότα, κομματισαμένη με το χέρι
- 600 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε φέτες
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο