Καλιτσουνάκια με τυρί

Αυτά τα καλιτσούνια φτιάχνονται όπως τα ραβιόλια. Ακουμπάμε κουταλιές γέμισης σε ένα λεπτό φύλλο ζύμης, τα σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο και τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο καφενείο της οικογένειας Μπουλταδάκη στον Πρασέ Χανίων η Στέλλα Μιχελάκη σερβίρει καθημερινά τα καλιτσούνια σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό έχει βρει έναν τρόπο να ετοιμάζει πολλά και γρήγορα: τα φτιάχνει όπως τα ραβιόλια, δηλαδή ακουμπά κουταλιές γέμισης σε ένα λεπτό φύλλο ζύμης, τα σκεπάζει με ένα δεύτερο φύλλο και τα κόβει στο σχήμα που θέλει. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για μεγάλες ποσότητες και σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Όσο για τη γέμιση, φτιάχνει τη δική της μυζήθρα μαζί με την πεθερά της, Ουρανία Μπουλταδάκη, αλλά μπορεί να είναι και συνδυασμός από διάφορα ανάμεικτα, πολύ ψιλοκομμένα χόρτα, όπως σπανάκι, λάπαθα, μαϊντανό, δυόσμο, βλίτα, σέσκουλα, κολοκυθοανθούς, καθώς και τριμμένο κολοκυθάκι. Αυτή η γέμιση μπαίνει σκέτη ή μπορεί να αναμειχθεί με ξινομυζήθρα, σε αναλογία 1 μέρος τυρί με 2 μέρη χόρτα. Είναι σημαντικό τα χόρτα να αλατιστούν και να στραγγίσουν καλά για 1 βράδυ, ώστε να μη βγάλουν τα νερά τους στο τηγάνισμα. Στο μείγμα μπαίνει και αρκετό ελαιόλαδο, για να ομογενοποιηθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT