Φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια και σταφύλια

Φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια και σταφύλια

Τα φουρνιστά ρεβύθια αποκτούν με το ψήσιμο μια καπνιστή χροιά που δένει τέλεια με τη γήινη νοστιμιά τους. Όσο για τα σταφύλια, απογειώνουν το σύνολο.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φουρνιστά ρεβύθια αποκτούν με το ψήσιμο μια καπνιστή χροιά που δένει τέλεια με τη γήινη νοστιμιά τους. Όσο για τα σταφύλια, απογειώνουν το σύνολο.

Είναι ένα πιάτο που απολαμβάνουμε ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. μαύρα σταφύλια, στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  •  χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ή 1 λεμόνι)
  •  30 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  •  1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα, σπασμένη
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερό)
  •  100 ελιές θρούμπες ή άλλες μαύρες
  •  80 γρ. ψίχα από ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT