Φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια και σταφύλια

Φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια και σταφύλια

Τα φουρνιστά ρεβύθια αποκτούν με το ψήσιμο μια καπνιστή χροιά που δένει τέλεια με τη γήινη νοστιμιά τους. Όσο για τα σταφύλια, απογειώνουν το σύνολο.

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη φουρνιστή σαλάτα με ρεβύθια και σταφύλια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σταφύλια με τον μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τα μισά ντοματίνια, τα κρεμμύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι όλα να μελώσουν.

Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το σκόρδο, τα υπόλοιπα ντοματάκια, το λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια (φτιάχνουμε δηλαδή ένα είδος κονφί, όσο ψήνονται τα υπόλοιπα υλικά στον φούρνο).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT