Ζεστή πλούσια σαλάτα με γλυκά κολοκυθάκια, κάππαρη, σταφίδες και για μια πικάντικη νότα, πιπεριές τσίλι.
Υλικά
Μερίδες: 3-4
- 500 γρ. μικρά, τρυφερά κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 3 κλωνάρια σέλερι, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 1 μικρή κόκκινη φρέσκια πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά), καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μέντα, ψιλοκομμένα (μόνο σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά φυτώρια – αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα από φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σούπας μέντα ξερή ή δυόσμο ξερό, κοπανισμένα)
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο