Ο καγιανάς του 2023

Ζουμερός, μελωμένος καγιανάς με σφιχτόσαρκες, ώριμες ντομάτες παλιάς ποικιλίας και πολύχρωμα ντοματίνια. Στον Γαστρονόμο Αυγούστου 80 μοναδικές συνταγές με ντομάτα. Την Κυριακή 13 Αυγούστου με την Καθημερινή.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε τον καγιανά του 2023, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.

Κόβουμε τα μεγαλύτερα ντοματίνια στη μέση (συνήθως τα μαύρα) και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει τα ντοματίνια σε μονή στρώση.

Tα απλώνουμε στο ταψί, σκορπίζουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα ντοματίνια για 40 λεπτά, μέχρι να μελώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (αν θέλουμε, τα ξεφλουδίζουμε, η φλούδα αφαιρείται πολύ εύκολα).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT