Για να φτιάξουμε τον καγιανά του 2023, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
Κόβουμε τα μεγαλύτερα ντοματίνια στη μέση (συνήθως τα μαύρα) και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει τα ντοματίνια σε μονή στρώση.
Tα απλώνουμε στο ταψί, σκορπίζουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα ντοματίνια για 40 λεπτά, μέχρι να μελώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (αν θέλουμε, τα ξεφλουδίζουμε, η φλούδα αφαιρείται πολύ εύκολα).
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο