Στο Καφενείο του Λαμπογιώργη οι μερακλίδικοι μεζέδες συναγωνίζονται την απίθανη θέα

Στο Καφενείο του Λαμπογιώργη οι μερακλίδικοι μεζέδες συναγωνίζονται την απίθανη θέα

Φημισμένοι μεζέδες του τηγανιού, παϊδάκια στα κάρβουνα, βραστό με πιλάφι και θέα που κόβει την ανάσα. Στην είσοδο του Οροπεδίου του Ομαλού, στα 530 μ. υψόμετρο, ο Λαμπογιώργης συνεχίζει να μαγειρεύει στον καφενέ του όσα του έμαθε ο πατέρας του.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από που προέρχεται το “Λαμπογιώργης”;» ρώτησα τον Γιώργο Μαυριδάκη όταν φτάσαμε στο καφενείο του στου Καράνου, στην είσοδο του Οροπεδίου του Ομαλού, στα 530 μ. υψόμετρο. «Τούτο το καφενείο ήταν του παππού μου, Χαράλαμπου Μαυριδάκη», απαντά. «Μετά το ανέλαβε ο πατέρας μου ο Μιχάλης, που τον έλεγαν Λαμπομιχάλη, δηλαδή ο γιος του Λάμπη, του Χαραλάμπη. Έτσι κι εγώ λέγομαι Λαμπογιώργης, δηλαδή ο Γιώργης ο απόγονος του Χαραλάμπη», απαντά καθώς σερβίρει ελληνικό καφέ ψημένο στο πετρογκάζ. «Το καφενείο το ανέλαβα το 1980, μόλις απολύθηκα από τον στρατό». Δεν έχει πια εικόνες και μνήμες από τα χρόνια που κρατούσε το μαγαζί ο παππούς του, θυμάται όμως καλά την εποχή που το ανέλαβε ο πατέρας του, όταν το καφενείο ήταν μαζί και μπακάλικο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT