Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιο Όρος

Δοκιμάστε αυτόν τον ιδιαίτερο, νηστίσιμο μουσακά με την αρωματική γέμιση ντομάτας, μυρωδικών και καρυδόψιχας. Τον τόνο δίνει 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να ετοιμάσουμε τον νηστίσιμο μουσακά, αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.

Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας να φύγουν τα νερά.

Σε άφθονο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και ύστερα τις μελιτζάνες.

Αφήνουμε και τα δύο σε ξεχωριστά σκεύη με απορροφητικά χαρτιά, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT