Μακαρονάδα al limone με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, καμένη μυζήθρα και ελαιόλαδο

Μακαρονάδα al limone με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, καμένη μυζήθρα και ελαιόλαδο

Στην κλασική ιταλική μακαρονάδα η Νένα Ισμυρνόγλου προσθέτει πορτοκάλι, ξερή μυζήθρα και ελαιόλαδο από Αθηνoλιά και της δίνει ελληνική ταυτότητα και μοναδική γεύση.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κλασική ιταλική μακαρονάδα η Νένα Ισμυρνόγλου προσθέτει πορτοκάλι, ξερή μυζήθρα και ελαιόλαδο από Αθηνoλιά και της δίνει ελληνική ταυτότητα και μοναδική γεύση.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την ποικιλία Αθηνολιά + επιπλέον για το σερβίρισμα
  •  500 γρ. σπαγκέτι χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια (αυξομειώνουμε την ποσότητα κατά βούληση)
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  •  20 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
  •  2 φρέσκες πιπερίτσες πεπεροντσίνο ή τσίλι (προαιρετικά), ψιλοκομμένες
  •  2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  •  1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  •  160 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT