Στην κλασική ιταλική μακαρονάδα η Νένα Ισμυρνόγλου προσθέτει πορτοκάλι, ξερή μυζήθρα και ελαιόλαδο από Αθηνoλιά και της δίνει ελληνική ταυτότητα και μοναδική γεύση.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την ποικιλία Αθηνολιά + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 500 γρ. σπαγκέτι χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια (αυξομειώνουμε την ποσότητα κατά βούληση)
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 20 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
- 2 φρέσκες πιπερίτσες πεπεροντσίνο ή τσίλι (προαιρετικά), ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 160 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο