Καρπουζόπιτα

Η καρπουζόπιτα είναι ένα ωραίο παραδοσιακό γλυκό της Φολεγάνδρου και της Μήλου. Νόστιμη και αρωματική, ό,τι πρέπει για τον καφέ!

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καρπουζόπιτα είναι ένα ωραίο παραδοσιακό γλυκό της Φολεγάνδρου και της Μήλου. Νόστιμη και αρωματική, ό,τι πρέπει για τον καφέ!

Υλικά

Κομμάτια: 10

  •  500 γρ. ψίχα καρπουζιού, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  •  50 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  •  140 γρ. (1 κούπα + 3 κοφτές κουτ. σούπας) κορν φλάουρ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  60 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ή σύμφωνα με το γούστο μας
  •  1 κουτ. σούπας ψιλό σιμιγδάλι
  •  σουσάμι, για το πασπάλισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT