Γκαλέτ με ντοματίνια και τυριά

Η γκαλέτ, αυτή η άτεχνη και πανεύκολη τάρτα, δεν χρειάζεται καν ταρτιέρα. Ρουστίκ και με ζύμη νοστιμότατη, φιλοξενεί όποια γέμιση θέλουμε, όπως εδώ τα ανάμεικτα χρωματιστά, ολόγλυκα ντοματίνια.

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε τη γκαλέτ, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κομματάκια βουτύρου και χτυπάμε γρήγορα με το φτερό, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένα ψίχουλα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό με το νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού.

Χτυπάμε γρήγορα με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά, σχετικά σκληρή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT