Μελιτζάνες ιμάμ, γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά

Μελιτζάνες ιμάμ, γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά

Μπόλικο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, άφθονο κρεμμύδι και σιγανό ψήσιμο είναι τα μυστικά για το τέλειο ιμάμ.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπόλικο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, άφθονο κρεμμύδι και σιγανό ψήσιμο είναι τα μυστικά για το τέλειο ιμάμ.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  12 μελιτζάνες, κατά προτίμηση τσακώνικες, σχετικά μεγάλες και όσο πιο χοντρές βρούμε – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μικρού μεγέθους φλάσκες ή Λαγκαδά
  •  300 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  •  600 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  •  6 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες, ολόκληρες
  •  2 κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  τα φυλλαράκια από 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT