Σάντουιτς με ταλιάτα, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα

Σάντουιτς με ταλιάτα, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα

Ένα λαχταριστό σάντουιτς-γεύμα με ταλιάτα από flat iron. Το πέστο βασιλικού δίνει έξτρα φρεσκάδα ενώ η παρμεζάνα και οι πιπεριές Φλωρίνης συνοδεύουν ιδανικά το κρέας.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σεφ Βασίλης Σπόρος προτίμησε flat iron γι’ αυτή τη συνταγή, ωστόσο μπορούμε να επιλέξουμε και άλλες κοπές, όπως flank, skirt, flap, hanger steak. Προσέχουμε να αφήσουμε το κρέας εκτός ψυγείου (σε περίπτωση που το έχουμε διατηρήσει εκεί για κάποιες ώρες), ώστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να ψηθεί σωστά.

Υλικά

Τεμάχια: 6

  •  1.500 γρ. flat iron ή flank
  •  2 μεγάλες φραντζόλες ψωμί λευκό, με σουσάμι
  •  200 γρ. πέστο βασιλικού
  •  100 γρ. φύλλα ρόκας baby
  •  300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες (σε σχάρα ή φούρνο) μέχρι να μαυρίσει η φλούδα, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
  •  150 γρ. παρμεζάνα
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT