Το αμοργιανό φάβα

Στην Αμοργό δεν λένε η φάβα, λένε το φάβα. Θέλει αργό μαγείρεμα και να προσθέτεις το νερό λίγο λίγο, μόνο όταν χρειάζεται.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από μαστίχες Έλμα και καραμέλες βουτύρου μέχρι φακούς τσέπης και απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη πουλάνε στην Καλή Καρδιά. Η κ. Σοφία Οικονομίδη μαγειρεύει πίσω από το τεζάκι, στον καφενέ που διατηρεί με τον αδελφό της Μιχάλη Οικονομίδη στα Θολάρια της Αμοργού. Το μενού έχει λίγα και καλά, ανάμεσά τους και το φάβα. «Το καλό φάβα είναι ψούμενο (καλόβραστο δηλαδή). Θέλει αργό μαγείρεμα και λίγο λίγο να προσθέτεις το νερό, μόνο όταν και όσο χρειάζεται. Με το γρήγορα μαγείρεμα το φάβα ανοστίζει», μας λέει. Στο νησί το συνοδεύουν απαραιτήτως με σαλάτα ή χόρτα και με κάτι αλμυρό, όπως ελιές ή σαρδέλες.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  500 γρ. φάβα
  •  1 λίτρο νερό
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  100 ml ελαιόλαδο αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT