Μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα, μπούκοβο

Μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα, μπούκοβο

Εμβληματικός σαλονικιώτικος μεζές αυτά τα μυρωδάτα και πικάντικα μύδια σαγανάκι. Έχουν και φέτα, και μυρωδικά και πιπεριές και φυσικά μπούκοβο!

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  •   1 κιλό μύδια (τα καθαρίζουμε καλά με βουρτσάκι, τραβάμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά)
  •   250 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  •   2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  •   2 πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια και κομμένες σε λωρίδες
  •   1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •   αλάτι, αν χρειαστεί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •   1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε γλαστράκια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, κοπανισμένη)
  •   100 ml ελαιόλαδο
  •   1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  •   40 ml ούζο ή λευκό ξηρό κρασί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT