Μιλιάτσιο (miglaccio), ιταλικό κέικ με σιμιγδάλι και ρικότα

Μιλιάτσιο (miglaccio), ιταλικό κέικ με σιμιγδάλι και ρικότα

Το ναπολιτάνικο μιλιάτσιο είναι ένα χαμηλό, λεμονάτο κέικ με βάση το σιμιγδάλικαι τη ρικότα. Η τελευταία αντικαθίσταται εύκολα και με γλυκιά μυζήθρα.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 12

  • 200 γρ. ρικότα ή γλυκιά μυζήθρα Κρήτης (αν έχει πολλά υγρά την αφήνουμε να στραγγίξει σε ψιλό σουρωτό για 10 λεπτά)
  •   180 γρ. (1 κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
  •   500 ml (2 1⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα
  •   300 ml (1 1⁄2 κούπα) νερό
  •   30 γρ. βούτυρο αγελαδινό + επιπλέον για το ταψί
  •   3 αυγά
  •   250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
      φλούδες από 2 λεμόνια
  •   2 καψάκια βανιλίνη
  •   1 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
  •   ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  λίγο αλεύρι για το ταψί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT