Κατσίκι πατατάτο, σιγομαγειρεμένο, από την Αμοργό

Κατσίκι πατατάτο, σιγομαγειρεμένο, από την Αμοργό

Τι θα μαγειρέψετε την Κυριακή; Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μας δίνει ένα μοναδικής νοστιμιάς κοκκινιστό κατσίκι, με συνταγή αμοργιανή.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει κυκλαδίτικο κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες: «Νόστιμο φαγητό είναι το μελωμένο φαγητό και το πετυχαίνουμε με αργό, υπομονετικό μαγείρεμα, από την αρχή, ήδη από το τσιγάρισμα», λέει.

«Σε μια κατσαρόλα λοιπόν φαρδιά και βαθιά, ζεσταίνω τα 100 ml από το ελαιόλαδο. Θέλω λάδι άφθονο, να μην κάψει και σωθεί στο τσιγάρισμα. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά — σε δυνατή θα αρπάξει γρήγορα πριν βγάλει τη νοστιμιά του το κατσίκι, σε χαμηλή το κατσίκι θα «βράσει» αντί να τσιγαριστεί. Μόλις το λάδι κάψει, τοποθετώ τα κομμάτια του κατσικιού, αλατισμένα, σε μονή στρώση και αφήνω να ροδίσουν αργά και σταδιακά, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Δεν το σοτάρω απλώς, το τηγανίζω υπομονετικά, χωρίς όμως να το αφήσω να κάψει. Θα αποκτήσει μια κρούστα με γλυκά χρώματα χωρίς καμένα σημεία. Γυρίζω τα κομμάτια από την άλλη μεριά και τα σοτάρω μέχρι και αυτή να ροδίσει όμορφα, για 10-15 λεπτά».

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT