Λίγη κάππαρη όλα τα νοστιμίζει: 23 υπέροχες συνταγές

Λίγη κάππαρη όλα τα νοστιμίζει: 23 υπέροχες συνταγές

Είναι υλικό μπαλαντέρ η κάππαρη. Τη βάζουμε σε σαλάτες και σε σάλτσες λεμονιού και ντοματένιες, σε μακαρονάδες, σε μαγειρευτά, στα αυγά, και τη χαιρόμαστε κάθε φορά.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μεσόγειος την τιμά την κάππαρη. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στον νότο της Ιταλίας και της Γαλλίας αλλά και στην Ισπανία τα πρασινωπά μπουμπούκια του ανθεκτικού ξερικού φυτού συλλέγονται, διατηρούνται στην άλμη ή στο αλάτι και μετά μπαίνουν σε ένα σωρό πιάτα. Δεν θα πούμε όχι σε μια ταπενάντ, σε ένα βιτέλο τονάτο «κεντημένο» με κάππαρη, σε μια ιταλική σάλτσα πικάτα ή σε μια πουτανέσκα – η εν λόγω μακαρονάδα των γειτόνων είναι δυνατό χαρτί. Αλλά κι εμείς έχουμε πολλούς άσσους στο μανίκι. Καλοκαιρινές, μυρωδάτες ντοματοσαλάτες με κάππαρη, φάβα με κάππαρη, καππαροσαλάτες, κάππαρη γιαχνί… Στα ελληνικά νησιά απλώνεται παντού. Ιδίως στις Κυκλάδες. Κρέμεται καταπράσινη σε βραχώδη μέρη πλάι στη θάλασσα, φυτρώνει σε πλακόστρωτα, σε αυλές, δίπλα σε ασπρισμένα σκαλοπάτια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT